T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Şehit Murat Atsen İlkokulu

Öğretmenlerden 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü Videosu

Şehit Murat Atsen İlkokulu idareci ve öğretmenleri tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla planlanan bir farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.  

Özel Eğitim Öğretmenleri ve Rehberlik Servisi Koordinesinde 

Şehit Murat Atsen İlkokulu rehberlik servisi ve özel eğitim öğretmenleri tarafından 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü etkinliğinin nasıl yapılacağı planlandıktan sonra günün önemine ilişkin bilgi ve farkındalık kazandırma amaçlı metinler oluşturuldu. 

Yapay Zekadan Yararlanılarak Okula Özgü Şarkı Klip Hazırlandı

Hazırlanan metinler Şehit Murat Atsen İlkokulu idareci ve öğretmenleri tarafından sesli bir şekilde videoya dönüştürüldü. Sonrasında günün önemine ilişkin yapay zekadan yararlanılarak farklılıklara vurgu yapan bir video şarkı üretildi. Hazırlanan şarkı ve öğretmenlerin farkındalık videoları birleştirilerek sosyal medyada ve okulun web sitesinde yayınlandı. 

Sınıf Öğretmenlerine Yönergeyle Dağıtıldı

2 Nisan 2024 tarihinde tüm öğretmenlere 2 Nisan Otizm Farkındalık günü için sınıflarında yapacakları boyama etkinliğine ilişkin dokümanlar yönergeyle birlikte dağıtıldı.  

Tüm Sınıflarda Aynı Anda Yapıldı

Okul genelinde aynı ders saatine denk gelecek şekilde tüm sınıflarda aynı anda aynı etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlik önce video izlenerek otizm hakkında bilgi sahibi olmaları sağlandı, sonra da farklılıkları vurgulayan ve yapay zeka ile hazırlanan klip video yayınlanarak öğrencilerin boyama yapmaları sağlandı.

 

22-04-202422-04-202422-04-202422-04-202422-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.04.2024 - Güncelleme: 22.04.2024 16:04 - Görüntülenme: 32
  Beğen | 1  kişi beğendi